Lost Recordings in 'recorder_database.db'

General discussions about TV Mosaic application.
Post Reply
HansDampf
Posts: 4
Joined: Sun May 26, 2019 12:01 pm

Lost Recordings in 'recorder_database.db'

Post by HansDampf » Mon Oct 21, 2019 2:40 pm

Hello everybody,
I'm working on the following problem: After successful recordings and reproductions of various TV movies 'disappear' individual records without a trace, so are no longer visible in TV-MOSAIC (TV recordings) and not in KODI (recordings). The physical files (* .ts) are very well still in the specified folder available, and from there playable.

Currently I have the following status (TV-MOSAIC and KODI show identical contents):
10 files are displayed as saved recordings for playback. If I look closer to 'recorder_database.db', I find in the table 'completed_recording' the above mentioned 10 entries. In the table 'deleted_recording' I find another 4 entries, which I also find in the folder directly (therefore on file level). I had not deleted these!

In addition, I find at file level (in the same, specified folder) even more 80 - 10 - 4 * .ts - files that I have not deleted either.

If I look at an ASCII dump of 'recoding_database.db', I find references to the 'disappeared' names of the previously recorded films, which - as I said - do not appear in the tables 'completed_recording' or 'deleted_recording'.

My question: How can I import the 'disappeared' records again, completely! Hint: What I am describing here is an ongoing process, so there are always a few to several dozen records disappearing. Only this weekend my collar broke. <E>:twisted:</E> Why do only I have the problem? (Yes, I know details about the configuration come on demand, but it seems to be a direct problem of SQLite3 ...

greetings
INFRASTRUCTURE
OctopusNet 1.1.3, FW Date 25 Jul 2019 20:14, 4 * DVB-S/S2 Tuner
WIN 10 x64, Intel(R) Core(TM) i5-7600k CPU @ 3,80 GHz, 16 GB RAM
SAMSUNG SSD 850 EVO M.2, 500 GB
QNAP TS-459 Pro II, 16 TB, iSCSI
NVIDIA GeForce GTX 1070

gadgetgaz
Posts: 6
Joined: Mon Apr 09, 2018 10:14 pm

Re: Lost Recordings in 'recorder_database.db'

Post by gadgetgaz » Tue Nov 19, 2019 9:17 am

I never really noticed before but looking in my recorded tv folder there are many usable files in there there do not show up in the list of recorded programs.

HansDampf
Posts: 4
Joined: Sun May 26, 2019 12:01 pm

Re: Lost Recordings in 'recorder_database.db'

Post by HansDampf » Tue Nov 19, 2019 3:12 pm

Hello gadgetgaz,

maybe we have the same problem. Do you use an external hard drive or even a NAS to save the recordings (* .TS)?

regards
INFRASTRUCTURE
OctopusNet 1.1.3, FW Date 25 Jul 2019 20:14, 4 * DVB-S/S2 Tuner
WIN 10 x64, Intel(R) Core(TM) i5-7600k CPU @ 3,80 GHz, 16 GB RAM
SAMSUNG SSD 850 EVO M.2, 500 GB
QNAP TS-459 Pro II, 16 TB, iSCSI
NVIDIA GeForce GTX 1070

gadgetgaz
Posts: 6
Joined: Mon Apr 09, 2018 10:14 pm

Re: Lost Recordings in 'recorder_database.db'

Post by gadgetgaz » Thu Nov 21, 2019 10:20 am

No it is an internal 1TB HDD.
I just found a film on the drive from 3 years ago that is not in the list of recordings in TVM.

Post Reply