iOS bug in schedule list

Topics about Android / Amazon / iOS / AppleTV / Kodi and other TVMosaic clients
Post Reply
DaveH
Posts: 21
Joined: Fri Mar 30, 2018 9:00 am

iOS bug in schedule list

Post by DaveH » Mon Nov 12, 2018 12:58 pm

I'm not sure which version this bug was introduced in but it is recent (1.5?) - I am on the latest 1.5.1.

When viewing schedules on the Schedule page/tab, there is no description under each item, just the text "descripion". If I tap on one of the items on the list, the app quits.

The timers view is ok.

Is this a known bug?

freddy
Posts: 36
Joined: Tue Apr 10, 2018 11:53 am

Re: iOS bug in schedule list

Post by freddy » Mon Nov 12, 2018 7:09 pm

I can confirm I am also seeing similar on 1.5,1 (but without iOS client exiting/crashing)

I wonder if this is by design (albeit not very elegant) ?

Select Schedule

Sort by

Schedule and by name

Where there is a downwards arrow (ie actual future recordings scheduled) it is possible to click on arrow to expand to see time of future recording. Upon selecting an actual forthcoming scheduled recording additional textual program description is seen

Where there is no forthcoming recording scheduled there is no arrow displayed, but description word remains.

Technical version details

TV Mosaic Plus (activated) tvmosaic-synology-linux-x86_64-1.0.0 (16709)

Synology DS716+II running DSM 6.2.1-23824 Update 1

iPad Air 2 (MGKL2B/A) iOS 12.1 (16B92)

iPhone 6 Plus (MGAH2B/A) iOS 12.1 (16B92)

Might I suggest that the OP raises a ticket directly with the vendor and updates this thread upon response.

DaveH
Posts: 21
Joined: Fri Mar 30, 2018 9:00 am

Re: iOS bug in schedule list

Post by DaveH » Tue Nov 13, 2018 1:04 pm

I should also add that this is not a problem if you schedule individual recordings, only for series record. For individual recordings, the behaviour is the same as previous versions.

freddy
Posts: 36
Joined: Tue Apr 10, 2018 11:53 am

Re: iOS bug in schedule list

Post by freddy » Tue Nov 27, 2018 3:01 pm

I wonder if it is linked to this viewtopic.php?f=14&t=856 which I have already reported ?

Oberon
Posts: 1288
Joined: Thu Jan 26, 2017 8:45 am

Re: iOS bug in schedule list

Post by Oberon » Tue Nov 27, 2018 3:04 pm

Probably. It is being fixed as we speak.

DaveH
Posts: 21
Joined: Fri Mar 30, 2018 9:00 am

Re: iOS bug in schedule list

Post by DaveH » Sun Dec 02, 2018 1:29 pm

This is partially fixed in 1.5.2, in that when you tap on one of the entries in the list, the app now shows the program info correctly. But if you tap on the list header the app still quits. This means that you can't change any of the options for the series record. Also, the text "descripion" is still there.

the_man
Site Admin
Posts: 153
Joined: Fri Jan 06, 2017 1:13 pm

Re: iOS bug in schedule list

Post by the_man » Tue Dec 04, 2018 2:10 pm

DaveH wrote:
Sun Dec 02, 2018 1:29 pm
This is partially fixed in 1.5.2, in that when you tap on one of the entries in the list, the app now shows the program info correctly. But if you tap on the list header the app still quits. This means that you can't change any of the options for the series record. Also, the text "descripion" is still there.
Not reproducible, unfortunately. You, may write to tvmosaic at the dvblogic.com and we will go further with the additional tests.

ampeer
Posts: 32
Joined: Fri Feb 23, 2018 6:45 pm

Re: iOS bug in schedule list

Post by ampeer » Fri Apr 26, 2019 9:16 pm

DaveH wrote:
Sun Dec 02, 2018 1:29 pm
This is partially fixed in 1.5.2, in that when you tap on one of the entries in the list, the app now shows the program info correctly. But if you tap on the list header the app still quits. This means that you can't change any of the options for the series record. Also, the text "descripion" is still there.
I can easily reproduce this issue. All versions up to date. Fix is highly appreciated.

ampeer
Posts: 32
Joined: Fri Feb 23, 2018 6:45 pm

Re: iOS bug in schedule list

Post by ampeer » Sat May 18, 2019 9:27 am

I changed my server to be running in a docker container (see viewtopic.php?f=12&t=1121) which resolved this issue. It is no longer reproducible.

But the dialog that appears seems somehow broken. See screenshot:
screenshot.jpg
screenshot.jpg (365.1 KiB) Viewed 959 times
Start and stop show strange options and do not allow to select a number of minutes.

I don't know if this is related to the docker version or a general problem? Can anyone confirm that behaviour?

Post Reply