Subtitles? How to enable them on Android TV?

Topics about Android / Amazon / iOS / AppleTV / Kodi and other TVMosaic clients
AndersHarder
Posts: 7
Joined: Wed May 02, 2018 3:43 pm

Subtitles? How to enable them on Android TV?

Post by AndersHarder » Wed May 02, 2018 3:46 pm

Hi,

I have used your software the last 10 years and now TVMosaic.

But how do I enable/select subtitles in TV Mosaic Android TV app?

My wife is not happy :roll:

Oberon
Posts: 1130
Joined: Thu Jan 26, 2017 8:45 am

Re: Subtitles? How to enable them on Android TV?

Post by Oberon » Thu May 03, 2018 8:14 am

Press any key on your remote to bring the navigation bar and then press and hold Up arrow (as hint below suggests).

AndersHarder
Posts: 7
Joined: Wed May 02, 2018 3:43 pm

Re: Subtitles? How to enable them on Android TV?

Post by AndersHarder » Thu May 03, 2018 9:11 am

It just switches channels, it's on Nvidia Shield with TV remote control.
I will try again.

Oberon
Posts: 1130
Joined: Thu Jan 26, 2017 8:45 am

Re: Subtitles? How to enable them on Android TV?

Post by Oberon » Thu May 03, 2018 9:14 am

AndersHarder wrote:
Thu May 03, 2018 9:11 am
It just switches channels, it's on Nvidia Shield with TV remote control.
I will try again.
It is the first part of the sentence, which is important here - "Press any key on your remote to bring up the navigation bar" ;)

wazer
Posts: 18
Joined: Wed Jun 06, 2018 2:31 pm

Re: Subtitles? How to enable them on Android TV?

Post by wazer » Fri Jun 08, 2018 10:19 am

AndersHarder wrote:
Thu May 03, 2018 9:11 am
It just switches channels, it's on Nvidia Shield with TV remote control.
I will try again.
Oberon wrote:
Thu May 03, 2018 8:14 am
Press any key on your remote to bring the navigation bar and then press and hold Up arrow (as hint below suggests).
I have the exact same problem, as I also mentioned in the feedback in here, 99% times it will fail when using the remote on shield,mibox,androidtv etc.

viewtopic.php?f=14&t=449

Oberon
Posts: 1130
Joined: Thu Jan 26, 2017 8:45 am

Re: Subtitles? How to enable them on Android TV?

Post by Oberon » Fri Jun 08, 2018 10:24 am

wazer wrote:
Fri Jun 08, 2018 10:19 am

I have the exact same problem, as I also mentioned in the feedback in here, 99% times it will fail when using the remote on shield,mibox,androidtv etc.

viewtopic.php?f=14&t=449
Have you tried?

Code: Select all

Press any key on your remote to bring the navigation bar and then press and hold Up arrow (as hint below suggests).

wazer
Posts: 18
Joined: Wed Jun 06, 2018 2:31 pm

Re: Subtitles? How to enable them on Android TV?

Post by wazer » Fri Jun 08, 2018 11:36 am

Oberon wrote:
Fri Jun 08, 2018 10:24 am
wazer wrote:
Fri Jun 08, 2018 10:19 am

I have the exact same problem, as I also mentioned in the feedback in here, 99% times it will fail when using the remote on shield,mibox,androidtv etc.

viewtopic.php?f=14&t=449
Have you tried?

Code: Select all

Press any key on your remote to bring the navigation bar and then press and hold Up arrow (as hint below suggests).
I thought I had done it right, I have not understood it correct, now it works like a charm thanks!, you can skip that part in my review in the other feedback I mentioned before :)

AndersHarder
Posts: 7
Joined: Wed May 02, 2018 3:43 pm

Re: Subtitles? How to enable them on Android TV?

Post by AndersHarder » Tue Jun 19, 2018 8:17 pm

Update:

After upgrading to TV mosaic, the subtitles won't show on Android TV (tried 2 tv's).

It works fine on android mobile and on windows, but not on Android TV?

Do you know how to fix it?

AndersHarder
Posts: 7
Joined: Wed May 02, 2018 3:43 pm

Re: Subtitles? How to enable them on Android TV?

Post by AndersHarder » Thu Jun 21, 2018 2:38 pm

Oberon, could you look into this?

Oberon
Posts: 1130
Joined: Thu Jan 26, 2017 8:45 am

Re: Subtitles? How to enable them on Android TV?

Post by Oberon » Fri Jun 22, 2018 8:01 am

AndersHarder wrote:
Thu Jun 21, 2018 2:38 pm
Oberon, could you look into this?
Are you running TVMosaic also on your mobile, where subtitles do show?

Post Reply