(Closed) Improve video decoder on Windows client

Post here your ideas on how to make TVMosaic product better
Oberon
Posts: 1037
Joined: Thu Jan 26, 2017 8:45 am

Re: (Closed) Improve video decoder on Windows client

Post by Oberon » Tue Sep 11, 2018 6:25 pm

rbueeler wrote:
Tue Sep 11, 2018 5:48 pm
Also for me it is much improved now (using Intel i7 8700 CPU). Even de-interlacing seems to be done in HW now. Thanks a lot for your efforts!

Could you remove the grey border around the picture (at left/right/bottom side) in full screen mode? I guess it is some artifact of the GUI which is not hidden properly.
Also when changing from full screen to the "GUI less" mode, I see some grey rectangle on the screen at the place where the window was before full screen mode. (size of "GUI less" mode is modified after full screen mode)
Can you, please, send the screenshots of the issue to our support e-mail. We will pick it up from there.

Montoya
Posts: 142
Joined: Mon Feb 26, 2018 9:07 am

Re: (Closed) Improve video decoder on Windows client

Post by Montoya » Tue Sep 11, 2018 11:49 pm

@Oberon

Did you guys tested 16582 on AMD CPU based clients with Radeon GPU, because I got BAD results on my wife's AMD Win10 Pro laptop (display resolution 1366x768) AND on my sons AMD Win7 x64 laptop (display resolution 1600x900).

Win10 Pro AMD laptop:
With 16582 picture freezes instantly and sound continues with HD channels (tested with Wifi AND wired connection), while VLC plays same HD channels with NO problems on Wifi and wired connections.

Win7-x64 AMD laptop:
16582 doesn't even start, while I see its process running in task manager.

Reverted back to 16509 on both laptops and all plays fine again.

Like I said before, 16582 works excellent on my server/HTPC with i5-6500 and GTX-1060, but not on my AMD based client devices in my household.
DVBLink server 6.0.0 build14499, DVBLink TVSource 6.0.0 build14061, DVBLink for IPTV build 13107
TVMosaic server build 16582, Kodi 18.0-BETA3 Git:20180910-65fee74469, Win10 Pro x64 1803 build17134.254

MGFirewater
Posts: 5
Joined: Wed Oct 10, 2018 7:04 pm

Re: (Closed) Improve video decoder on Windows client

Post by MGFirewater » Wed Oct 10, 2018 7:40 pm

I have a similar problem.

after installing tvmosaic on my new nas (DS218) evything was fine,
client a) win10 1803 with i5600k and gtx970 (1920x1200px)
client b) win10 1803 with i3260 with radeon hd7610m (1600x900)
client c) android 8.1 honir 10

my new nas get hhd-disk error so i have to reinstall tv mosaic server.
while I was waiting for the new hdd, i updated Windows10 to version 1809!
I'm not sure if a use differnt version of the windows client between 23th of semptember an 8th of october

Today, the situation is as follows
client a) win10 1809 with i5600k and gtx970 (1920x1200px) works
client b) win10 1803 with i3260 with radeon hd7610m (1600x900)
i hear sound of TV station, but i had a black TV-screen in window and full screen mode
client c) android 8.1 honor 10 works

MGFirewater
Posts: 5
Joined: Wed Oct 10, 2018 7:04 pm

Re: (Closed) Improve video decoder on Windows client

Post by MGFirewater » Mon Oct 15, 2018 7:00 pm

no solution for a dedicated amd graphic card in sight?

Post Reply