STEP BY STEP TUTORIAL OSCAM, DVBJCAM & TVMOSAIC

TVMosaic live and recorded TV products for Desktop/NAS/Raspbery Pi
arthurd123
Posts: 2
Joined: Sat Sep 01, 2018 12:27 pm

Re: STEP BY STEP TUTORIAL OSCAM, DVBJCAM & TVMOSAIC

Post by arthurd123 » Mon Sep 03, 2018 11:53 am

Hi there,

I have dreambox 500S with NewCS, my old DVBLink worked on DVBJCAM plugin however it looks like on TVMosaic - DVBJCAM is not talking to NewCS even log files are not being produced.

My current config is:
[reader]
newcamd:192.168.1.211:11001:1/0000/0000:user01:password:0102030405060708091011121314
audisabled = 0
The above worked on DVBLink installation.

I have also noticed that after trying to play an encrypted channel my first tuner wont work anymore, I have noticed this by going and scanning the sat again it doesn't lock any transponders. Not entirely sure what is happening here.

arthurd123
Posts: 2
Joined: Sat Sep 01, 2018 12:27 pm

Re: STEP BY STEP TUTORIAL OSCAM, DVBJCAM & TVMOSAIC

Post by arthurd123 » Mon Sep 03, 2018 6:30 pm

arthurd123 wrote:
Mon Sep 03, 2018 11:53 am
Hi there,

I have dreambox 500S with NewCS, my old DVBLink worked on DVBJCAM plugin however it looks like on TVMosaic - DVBJCAM is not talking to NewCS even log files are not being produced.

My current config is:
[reader]
newcamd:192.168.1.211:11001:1/0000/0000:user01:password:0102030405060708091011121314
audisabled = 0
The above worked on DVBLink installation.

I have also noticed that after trying to play an encrypted channel my first tuner wont work anymore, I have noticed this by going and scanning the sat again it doesn't lock any transponders. Not entirely sure what is happening here.
Solved it looks like I needed Trail to be activated!

Stress met Stef
Posts: 1
Joined: Sun Sep 30, 2018 8:15 pm

Re: STEP BY STEP TUTORIAL OSCAM, DVBJCAM & TVMOSAIC

Post by Stress met Stef » Mon Oct 01, 2018 7:23 pm

Hi,

Thanks for the nice step by step explanation! Unfortunately I didn't get it to work. The livelog keeps writing error: (Invalid ecm type for card)

My equipment:

Synology RS815+ (Intel)
Elgato 4Sat SAT>IP tuner
Argolis triple reader
Canal Digitaal NL smartcard

I have copied the exact instruction, except that I have changed the Ziggo Ident into 0100:00006A (Canal Digitaal). I have modified the oscam.conf and oscam.servers file slightly as described on different forums, but the error message keeps popping up. I think something is going wrong on the client side.

Anyone having a similar configuration?

Thanks!

Post Reply